Mennyit ér a dicséret?

[dt_sc_three_fifth animation=”swing” first][dt_sc_titled_box type=”titled-box” title=”Gyakorlat: elvárás -kontra dicséret…” icon=”fa-cogs” bgcolor=”” variation=”” textcolor=”#8224e3″]

Dicséret

Szülők és szakemberek, imádunk azon vitatkozni, hogy dicsérjük-e a gyerekeket, vagy ne. Jót tesz-e az önbizalomnak, vagy inkább megszokja, és elbízza magát.

A vita eldöntésére, ma egy igazi csemegével készültem.

A gyerekeknél egy sokkal dörzsöltebb és fegyelmezettebb tesztcsapatot kapsz, a felnőtteket! Amit náluk megtapasztalsz, azt a gyerekeknél bátran megszorozhatod százzal…

Figyeld a saját szemeddel, mi történik!

 

Gyakorlat

Mostantól holnap estig, dicsérj meg legalább három vadidegen embert. Eladó, újságos, szomszéd, mindegy.

Például mondhatod a bolti eladónak, hogy – magának milyen jól áll ez a szemüveg, hol vette?

Vagy: maga milyen türelmes, nekem nem biztos, hogy lenne türelmem így elmagyarázni…!

Vagy: hogy csinálja, hogy még este is van ereje mosolyogni…?

Lehet, hogy elsőre vért izzadsz, mesterkéltnek érzed, és azt képzeled, kilóg a lóláb. De nem baj, teljesítsd minden áron, mert fontos tapasztalattal gyarapodsz! És! Azonnal figyeld a hatást, az apró jeleket. Nagyon meg fogsz lepődni!

Ha adódik egy perced, jegyezd le mindenkinél a konkrét tapasztalataidat. Aztán kérlek, hogy oszd meg velünk! És holnap este, az új élményeid birtokában, gondolkodj kicsit el gyermeked, szeretteid és önmagad dicséretén.

Tipp

Ennek a gyakorlatnak a teljesítéséhez „mellékesen” egy kis segítségre van szükséged! Muszáj lesz a jó dolgokra fókuszálnod, hiszen ürügyet kell keresni a dicséretre!

Már a következő fél órában kezdj bele! Akkor is, ha kutya nehéznek tűnik. – Elsőre kezdheted valami aprósággal…  🙂 Ha tetszett, hangyányival lejjebb legyél olvasónk!

[/dt_sc_titled_box][/dt_sc_three_fifth]