Energiabomba

[dt_sc_three_fifth animation=”swing” first][dt_sc_titled_box type=”titled-box” title=”2. gyakorlat: reggeli „tankolás”” icon=”fa-cogs” bgcolor=”” variation=”” textcolor=”#289607″]

Tavasszal a gyerekvilág rendszerint a feje tetejére áll.

Testük épp a télen leharcolt vitamin és energia-tartalékait igyekszik pótolni, miközben az iskola már két lábbal nyomná a gázpedált.

Ha nem sírni kellene rajta, még vicces is volna, ahogy a kornyadozó tanárok a legnagyobb pörgésre bíztatnak.

Te meg reggel csak a kedvetlen, alig vánszorgó gyerekedet látod, és keresed az okokat.

Ma egy fizikai, a következő levelemben egy szervezési trükköt mutatok!

A reggeli mégis mindent visz!

Felnőttként is megérné reggelivel indítani a napot, de 8.00-kor, üres hassal jegyzetelni, figyelni meg felelni – felejtős.

Gondos szülőként esetleg sikerül beletuszkolni a gyerekbe egy pogácsát, vagy egy kakaót, de azzal többet ártunk, mint használunk. 

A gyerek hasa még tanácstalanul tologatja a halom „üres” szénhidrátot, miközben már a legjobb formáját várják tőle.

Az szénhidrátbomba előbb belassít, aztán túlpörget. Vércukor fel – le… A gyerek felváltva bealszik és túlpörög. Képtelen a fenekén megülni. Aztán ha délben esetleg ehető is az ebéd, mire az hasznosul, a gyerek már otthon van…

Jól használható üzemanyag nélkül az agyunk egész nap épp csak pislákol.

TIPP

Készítsd el már este a reggelit.

Finomságok:

Varázsturmix!

A szokásos alma, banán mellé tegyél napraforgómagot és kókuszolajat. Tej helyett próbáld ki ásványvízzel, vagy rizstejjel (létezik finom is!). Kicsit később már simán beleküldhetsz egy kis répát vagy céklát is, senki nem fogja kiszúrni! Az egyszerűbb botmixer is tökéletes. Töltheted egy félliteres ásványvizes üvegbe, és suliba menet pont elfogy…

Vagy:

Melegíts egy kevés rizstejet, és szórj bele zabpelyhet. Pár perc után, turmixolhatsz bele egy kis banánt is. Nagyon finom!

Vagy:

Vegyél gyümölcsös bébiétel variációkat – és töltsd pohárba. Finom, adalékmentes, és ha nem látni az üvegét, senki nem kap frászt tőle.

 Tipp

Gyűjtsd az ötleteket!

Firkáld fel egy papírra az ötleteidet, és nyomd a hűtő oldalára. Addig ne nyugodj, ameddig nincs legalább öt tuti.

Egy harmincas osztályban kevés az esély a bacik és társaik elkerülésére. A minőségi „üzemanyag” meglepően sok kínlódástól megóv! Tudatosan ellensúlyozd az egyoldalú iskolai menzát!

A felpörgéssel nem kell megvárni az első májusi napsugarakat! 🙂

Ha tetszett, hangyányival lejjebb – legyél az olvasónk!

[/dt_sc_titled_box][/dt_sc_three_fifth]